Ciciole a colazion

due atti brillanti in dialetto trentino di Loreta Fruet

Teatro

Vecia riceta per asiar n'otima colazion

Per scominziar procurarse:

- En brao om con la testa fra le nugole
- Do bele fiole en zinzinin spiazarole
- Do care sorelote con diversi grii per la testa
- En camerier schenadrita e petiz come en pules
- Na coga sfodegona
- Do siori che no l'è propri propri quel che i pareva
- En bel grupo de servete e servidori laorentoni ma pù furbi che santi
- Risade e alegria en abondanza
- Musica, canti e bali qb

Procedimento:

Meter tuti i ingredienti en de na bela scudela granda e misiarli ben ben, senza stracarse, zontandoghe man
man na bela dose de robe capide ognun a so vers per amalgamar el tuto.

Quando el paston el risulta erser sliss e bel da veder, meter tut en del forno za calt de publico, per n'oretta e
meza. Quindi sfornarlo e torne ognuno na bela fieta da consumar subito e n altro bel toc da portar a casa,
per profumarla de alegria.

 +info


organizzazione: Gruppo Culturale "Zivignago '87" di Pergine Valsugana (TN)